Gijzeling door Openbaar Ministerie

Veel rechters hebben hun zorgen uitgesproken over het sterk toegenomen aantal gijzelingen. Gijzeling is een dwangmiddel van het Openbaar Ministerie om ervoor te zorgen dat niet-betaalde boetes worden voldaan. De gijzeling duurt maximaal zeven dagen en vervangt de boete niet. Het aantal gijzelingen is ten opzichte van 2011 reeds verdriedubbeld. Dit is het gevolg van de stapsgewijze invoering van de Wet OM-afdoening, waarmee het Openbaar Ministerie de bevoegdheid heeft gekregen om kleinere overtredingen zelf af te doen. De rechter komt er niet meer aan te pas.

Sinds kort heeft de Raad voor Rechtsbijstand bepaald dat voor gijzelingszaken geen toevoegingen meer worden verstrekt. Het gevolg daarvan is dat veel mensen er helemaal alleen voor staan als het Openbaar Ministerie hen wil gijzelen.

FTW wil u helpen. Hebt u door omstandigheden uw boetes niet kunnen betalen en heeft de Officier van Justitie een vordering tot gijzeling ingediend, dan kunnen wij u in veel gevallen tegen een aangepast tarief helpen. Met uw hulp stellen wij een verweer op om de kans dat u daadwerkelijk wordt gegijzeld zo veel mogelijk beperken. Bent u opgeroepen om voor de rechtbank te verschijnen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via info@ftwadvocaten.nl of 0885 444 333.

Wij staan u graag bij!

Ga terug

Overige blogs