Tweede Paasdag uw parttime dag?

Werkgever moet compenseren!

In Nederland kennen we negen algemeen erkende feestdagen. Van die negen dagen vallen er twee altijd op een zondag. Goede Vrijdag is wel een erkende feestdag, maar in de meeste gevallen geen vrije dag. Van de overige zes dagen vallen er twee steevast op een maandag: Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag.

Veel deeltijders zijn echter op maandag standaard vrij en lopen dus twee vrije dagen mis. Zij houden slechts vier vrije feestdagen over. In het slechtste geval vallen drie van deze dagen ook nog eens in het weekend. Oneerlijk? Jazeker. U mag namelijk niet benadeeld worden ten opzichte van uw collega’s die fulltime werken. Als maandag uw parttime dag is, dan hebt u recht op compensatie.

Het College voor de Rechten van de Mens heeft in 2011 besloten dat het niet bieden van (naar rato) compensatie voor erkende feestdagen die op een vrije dag vallen, een verboden onderscheid op grond van arbeidsduur oplevert en dus onrechtmatig is.

Valt uw parttime dag samen met een feestdag, maar krijgt u niets gecompenseerd? Neem contact met ons op via info@ftwadvocaten.nl of 0885 444 333. Wij helpen u graag verder!

Ga terug

Overige blogs