Brigitte Roodveldt

Brigitte Roodveldt

Brigitte Roodveldt is een strafrechtadvocaat pur sang met een groot aantal jaren ervaring. Zij doet commuun strafrecht, maar ze wordt door het hele land gevonden voor zaken op het gebied van moord en doodslag. Op dat gebied heeft zij een aantal geruchtmakende zaken afgesloten met een vrijspraak voor de verdachte, zoals de Wijker moordzaak, de moord op de Helderse taxichauffeur, de liquidatie van Jaap van der Heijden en de liquidatie van Willem Endstra. Ook stond zij de gezinsvoogd bij van het meisje Savanna die vervolgd werd voor de dood van dit meisje. Ook deze zaak is geëindigd in een vrijspraak.

Brigitte is (ook) gespecialiseerd in zedenzaken. Bovendien staat zij regelmatig mensen bij met een psychiatrisch ziektebeeld die in het strafrecht terecht komen. Zij is erg begaan met de zwakkeren in de samenleving en staat bekend om haar gedegen dossierkennis en vasthoudendheid.

Brigitte is in 1990 afgestudeerd, heeft enige jaren binnen de rechterlijke macht gewerkt en is in 1996 beëdigd als advocaat in Alkmaar, waar zij bij twee verschillende kantoren heeft gewerkt. Vanaf november 2013 heeft zij een aantal jaren kantoor gehad in Haarlem. Vanaf 2017 heeft zij FTW advocaten versterkt.

Brigitte is 10 jaar lid geweest van de Raad van Discipline en is nu portfeuillehouder strafzaken bij de Raad van de Orde van de balie Noord Holland.

Ga terug

Mobiel:

06 2188 6457

E-mail:

roodveldt@ftwadvocaten.nl